Ansiktet, första intrycket.

Det första man ser på en människa (oftast) är ansiktet och det väldigt viktigt för mig att se fräsch ut. Hur mycket vi än säger att utseendet inte spelar någon roll är det ändå det första intrycket. Låt oss vara ärliga; vi går ju hellre fram till en snygg och fräsch person än en sunkig och ful. Jag vet, det är en hård sanning men istället för att vara envis motståndare mot utseendefixering så kan vi istället göra det bästa av den utan att det går till överdrift eller blir hysteriskt. Jag vill kunna gå på affären utan smink och inte ha panik över hur jag ser ut. Som mamma finns inte alltid den där ego-tiden för en sminkning. Ibland måste saker och ting ske snabbt och då vill jag kunna känna mig snygg ändå. Så, att ta hand om sitt utseende så att man ser fräsch och fin ut på ett naturligt sätt är enligt mig ett bra sätt att följa strömmen i vårt utseendefixerade samhälle.

När jag avgör om andra människor är snygga tittar jag i ansiktet. Om man ser en tjej med väldigt mycket smink kan man genast misstänka att huden är i dåligt skick och snabbt dra slutsatsen att henne vill man nog inte se utan smink. Det finns också dom som helt enkelt struntar i sin hud och inte sminkar sig heller. Där är det mer uppbenbart. Varför undrar jag? Varför inte ta hand om ansiktet på bästa sätt? I slutändan tjänar vi på det.

Jag har alltid haft fin hy (enligt mig själv och det är det som räknas) men efter graviditeten var det som att någonting hände och den blev märkbart sämre. Jag har endast haft finnar och liknande då och då (man överlever) men nu är det alltmer och mer frekvent också. Jag bestämde mig för att göra något åt det. Efter min lilla (uppenbarligen inte tillräckligt bra) research tog jag kontakt i den klinik som enligt mig verkade vara bäst.

Nu ska jag till SSCC nästa vecka för att utföra min behandling kemisk peel.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0